Obilježavanje udruge

  • Udruga Građanska prevencija "Osječka škola" obilježila je Međunarodni dan u svečanoj dvorani OŠ Ljudevita Gaja, Područnoj školi Sarvaš u Osijeku. Ista udruga nedavno je osnovala Kreativni klub "Sarvaš" s ciljem provedbe aktivnosti usmjerenih na zdravo odrastanje mladih. U programu obilježavanja sudjelovali su članovi Kreativnog kluba "Sarvaš", KUD "Sarvaš" dječji folklor i folklor mladih te tamburaški orkestar s područja Sarvaša. u programu su sudjelovali i roditelji te mladi volonteri, a tijekom programa podijeljeni su edukativni letci za mlade i za roditelje.
 
  • Udruga Zajedno idemo dalje i Kršćanski centar za pomoć i rehabilitaciju ovisnika i obitelji Stijena povodom Međunarodnog dana borbe protiv ovisnosti organizirali su okrugli stol pod nazivom: SORI, ALI MOŽE SE,  koji je održan 24. lipnja 2016. u Zagrebu. Cilj organizacije okruglog stola bio je predstavljanje primjera dobro ostvarene suradnje različitih dionika, koji djeluju na području borbe protiv ovisnosti, te učvršćivanje odnosa i daljnje suradnje.
 
  • Humanitarna organizacija zajednica Susret obilježila je Međunardoni dan u Terapijskom centru Ivanovac (Okučani), a uz članove Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nove Gradiške, korisnike i djetanike TC Ivanovac na prigodno druženje bili su pozvani stručnjaci iz centara za socijalnu skrb, zavoda za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, policije, predstavnici lokalne vlasti, liječnici i sl.Prezentiran je rad humanitarne organizacije te svjedočanstva korisnika, a nakon susreta organizirana je izložba ručnih radova korisnika. Također je u suradnji s Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djeca organizirana tribina MLADI I OVISNOST, a predstavnici Humanitarne organizacije Zajednica Susret sudjelovyali su i na Okruglom stolu "Novi okviri suradnje zatvorskog sustava RH s organizacijama civilnog društva"  
 
  • Terapijska zajednica PET PLUS organizirala je radionicu na temu Emocije i suočavanje s ljutnjom