Udruga HUHIV pokrenula Nacionalnu kampanju povodom Svjetskog dana protiv hepatitisa

28. srpnja


Povodom 28. srpnja - Svjetskog dana protiv hepatitisa udruga HUHIV pokrenula je nacionalnu kampanju. Opširnije informacije o nacionalnoj kampanji dostupne su na mrežnoj stranici udruge HUHIV

Ujedno je pokrenuta mobilna aplikacija Sve o hepatitisu  koja sadržava važne informacije o hepatitisu i njegovom utjecaju na jetru, vrstama hepatitisa, rizicima, načinima zaštite te preporuke za testiranje i mogućnosti testiranja diljem Hrvatske. Osim informativnog dijela, aplikacija nudi i interaktivne usluge kalkulatora rizika s ciljem prepoznavanja rizične izloženosti hepatitisima B i C uz savjete i preporuke za testiranjem, mogućnost direktnog kontakta sa stručnjacima koji će odgovarati na pitanja korisnika te interaktivni podsjetnik kao jednostavan način planiranja redovitog uzimanja lijekova ili drugih zadataka koji su važni za zdravlje, liječenje i izlječenje.  Aplikacija je dostupna u GooglePlay i AppStore-u kao interaktivan, privlačan i učinkovit način edukacije građana i pružanja preporuka o testiranju osobama u većem riziku od zaraze. Svrha je povećanje razine znanja i svijesti, doprinos prevenciji virusnih hepatitisa, povećanje obuhvata cijepljenjem i drugim oblicima zaštite, pravovremeno uključivanje u skrb i uspješno liječenje te, u konačnici, ostvarenje najboljih zdravstvenih ishoda za građane Republike Hrvatske, a i šire.

Mobilna aplikacija Sve o hepatitisu, povezane aplikacije i sustavi hepatitis.hr, besplatna su i informativna platforma izrađena u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Klinikom za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. Mobilnu aplikaciju i Nacionalnu kampanju Svjetskog dana hepatitisa 2017. podržava Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Hrvatski Crveni križ, Hrvatsko farmaceutsko društvo, Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu te mnogi drugi partneri i suradnici.

   

Pisane vijesti