Pompidou grupa Vijeća Europe objavila je natječaj za mlade

Pompidou grupa Vijeća Europe objavila je natječaj za mlade osobe koji se bave područjem prevencije ovisnosti, a koji bi u svojstvu žirija ocjenjivali projekte koji će se prijaviti za Europsku nagradu iz područja prevencije u 2018. godini.

Naime, Europska nagrada iz područja prevencije ovisnosti se od 2004. godine dodjeljuje svake druge godine provoditeljima projekata prevencije ovisnosti koji uključuju aktivan angažman mladih ljudi.

Cilj ove nagrade je prepoznavane i isticanje kvalitetnih i učinkovitih preventivnih projekata te poticanje preventivnog rada koji uključuje mlade ljude. Prijavljene projekte evaluira, uz superviziju stručnjaka iz područja prevencije ovisnosti, žiri od sedam mladih ljudi. Prilikom biranja članova žirija, u obzir se uzima profesionalna i kulturološka raznolikost.

Tijekom pripremne faze prije procesa ocjenjivanja, članovi žirija sudjeluju u izradi zajedničkog plana rada i redefiniranju selekcijskih kriterija za dodjelu nagrade.

U selekcijskoj fazi, članovi žirija odabiru do tri dobitna projekta te pripremaju ceremoniju za dodjelu nagrada koja se održava u narednim mjesecima godine.
 
Prijave se primaju do 31. svibnja 2018.

Opširnije u dokumentu dostupnom u rubrici na desnoj strani.
 

Pisane vijesti