Evaluacija Nacionalne strategije 2006. - 2012.

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske u suradnji s stručnjacima uglednog nizozemskog Instituta za mentalno zdravlje i ovisnosti – Trimbos instituta, proveo je projekt znanstvene evaluacije Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga 2006.- 2012. godine.



Dana 3. studenog 2011. u Tribinama Grada Zagreba, u Zagrebu, predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, mr.krim. Dubravko Klarić i stručnjaci iz Trimbos instituta, gosp. Franz Trautmann i gosp. Adrianus Keizer, predstavili su rezultate evaluacije Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga (2006. - 2012.). Na predmetnom događaju prisustvovali su  i članovi Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, članovi Stručnog savjeta Ureda, predsjednici županijskih povjerenstava za suzbijanje zlouporabe droga, predstavnici nevladinih organizacija te stručnjaci koji su bili uključeni u provedbu projekta evaluacije Nacionalne strategije.

Ovo je prva evaluacija strateškog dokumenta na području politike suzbijanja zlouporabe droga koja se u Republici Hrvatskoj provela na znanstveno utemeljenim principima kako bi se objektivno sagledalo u kojem omjeru su ciljevi postavljeni Nacionalnom strategijom ostvareni te koji su rezultati na području suzbijanja zlouporabe droga postignuti u proteklom šestogodišnjem razdoblju.

Hrvatska verzija Izvješća o evaluaciji biti će dostupna početkom 2012. godine. Ovdje možete preuzeti cjelokupno Izvješće o evaluaciji na engleskom jeziku, hrvatski prijevod preporuka proizašlih iz Izvješća o evaluaciji, kao i letak u kojem su ukratko predstavljeni rezultati evaluacije.

Cjelokupno Izvješće o rezultatima evaluacije (EN)

PREPORUKE proizašle iz Izvješća (HR)

Sažetak rezultata - letak

Pisane vijesti