Hrvatski pristup savjetovanju ovisnika među EU radovima iz psihološkog savjetovanja

Slika /slike/ZZJZ_Gyor_Plakat_M.jpg

Od 22.-24. svibnja 2015. Hrvatski predstavnici sudjelovali na prvoj europskoj konferenciji o psihološkom savjetovanju u Srbiji


Na Prvoj europskoj konferenciji o psihološkom savjetovanju, održanoj u Petnici pokraj Valjeva (Srbija) u suorganizaciji European Association for Counseling i Udruženja za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije, sudjelovali su predstavnici iz Republike Hrvatske. Među dva rada koja su na ovoj konferenciji bila iz RH, rad prof. Siniše Brlasa, psihologa u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije odnosio se na savjetodavni rad s ovisnicima.

Njegova knjiga „Savjetodavni rad s ovisnicima“ uvrštena je među 30 najboljih europskih radova o psihološkom savjetovanju (među onima iz Velike Britanije, Švedske, Portugala, Irske, Ukrajine, Izraela, Grčke, Crne Gore, Hrvatske i Srbije) te je na ovoj europskoj konferenciji predstavljena međunarodnoj stručnoj i akademskoj javnosti.

Prof. Brlas u proteklih je 15 godina svojega stručnoga rada osmislio i iskustveno razvio jedinstveni strukturirani individualni program savjetodavnog rada s ovisnicima koji je postao osnova za pisanje njegove knjige „Savjetodavni rad s ovisnicima“ u izdanju Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Uvrštavanje ovog rada u skupinu najboljih europskih radova svrstava prof. Brlasa u red najistaknutijih stručnjaka iz područja psihološkog savjetovanja ovisnika te pokazuje kako su znanja i iskustva stečena u stručnome radu u RH jedinstvena i primjenjiva i na međunarodnoj razini.

Pisane vijesti