Popratni događaj Republike Hrvatke na 61. zasjedanju UN Komisije za opojne droge

  • Slika /slike/Side event 2018/UN SE 4_1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U razdoblju od 13. do 16. ožujka 2018. u Beču je održano 61. zasjedanje UN Komisije za opojne droge.

 

Ovogodišnje zasjedanje otvorio je glavni tajnik UN, António Guterres. U svom govoru, istaknuo je važnost međunarodne suradnje u zaštiti ljudskih prava, omogućavanju razvoja, podrške i osiguravanju uključenja u tretman svih potrebitih. U nastavku je Yury Fedotov, kao izvršni direktor UN Ureda za droge i kriminal, naglasio kako se i u nadolazećih godinama planira nastaviti s provedbom zadanih ciljeva u okviru globalne politike suzbijanja droga. Također je istaknuo važnost rada same Komisije za opojne droge koja okuplja zemlje članica, UN agencije, regionalne organizacije, organizacije civilnog društva, mlade i znanstvenike.
 
Drugog dana zasjedanja Komisije, Hrvatska je u organizaciji s Finskom, UN Uredom za droge i kriminal (UNODC) i Pompidou Grupom Vijeća Europe održala popratni događaj na temu Socijalnog marketinga u promociji online intervencija namijenjenih konzumentima droga. Uz 95 ostalih prijavljenih i održanih popratnih događaja, Hrvatska je s partnerima uspjela okupiti značajan broj zainteresiranih sudionika, te tako i ove godine pokazala suvereno praćenje aktualnih tema na području suzbijanja zlouporabe droga. Elena Hedoux, projektna menadžerica Pompidou grupe Vijeća Europe je moderirala događaj, a dr. Gilberto Gerra, šef odjela za prevenciju droga i zdravstva UNODC-a, je svojim govorom naglasio važnost ove relativno nove tematike. Gdin. Thomas Kattau, zamjenik izvršnog direktora Pompidou grupe Vijeća Europe osvrnuo se na primjenu socijalnog marketinga u praksi, dok je gdin. Marko Markus, viši stručni savjetnik u Uredu za suzbijanje zlouporabe droga dao osvrt na korištenje takvih alata u kreiranju novih politika oslanjajući se na iskustvo iz Hrvatske. Gđa. Mirka Vainikka, izvršna direktorica u „Free from Drugs“, objasnila je potencijal socijalnog marketinga online intervencija u kojima Finska ima dugogodišnje iskustvo.
 
Popratni događaj je bio nastavak na prošlogodišnju temu online intervencija, samo što je ovoga puta fokus bio stavljen na promidžbu istih  kako bi postale dostupne i atraktive širem krugu potencijalnih korisnika.

Više o samom događaju, pripremi i organizaciji možete vidjeti na: https://drogeiovisnosti.gov.hr/61st-cnd-side-event/1328

Također, ovim putem zahvaljujemo svima koji su podržali naš popratni događaj!
 

6. 3. 2018.

Republika Hrvatska kao članica UN Komisije za opojne droge (CND) u suradnji s Finskom, UN Uredom za droge i kriminal (UNODC), te Pompidou grupom Vijeća Europe organizira popratni događaj u okviru 61-og zasjedanja Komisije za opojne droge (Beč 12.-16.03.2018.).

Događaj na temu socijalnog marketinga u promicanju online intervencija na području smanjenja potražnje droga će se održati u utorak, 13. ožujka 2018. prema programu u letku (https://drogeiovisnosti.gov.hr/UserDocsImages/slike/Side%20event%202018/Flyer%20side%20event%20FINAL%201.3..pdf).
 
Gđa. Elena Hedoux, projektna menadžerica Pompidou Grupe Vijeća Europe će otvoriti panel predavanje, a svojim prisustvom i uvodnim govorom, Dr. Gilberto Gerra, šef UNODC Sektora za prevenciju droga i zdravlje će dodatno obilježiti sami događaj. U nastavku gđa. Mirka Vainikka, kao izvršna direktorica organizacije „Free from Drugs“ će dati osvrt na potencijal socijalnog marketinga u online intervencijama, dok će se gdin. Thomas Kattau kao zamjenik izvršnog tajnika Pompidou grupe Vijeća Europe osvrnuti na primjenu strategija socijalnog marketinga u praksi. Marko Markus, viši stručni savjetnik u Uredu za suzbijanje zlouporabe droga će se završno osvrnuti na implementaciju novih politika s obzirom na nove metode rada na području suzbijanja ovisnosti.
 
S obzirom na temu događaja, cilj nam je putem društvenih medija promovirati sami događaj, te Vas ovim putem pozivamo da sudjelujete na promotivnoj aktivnosti putem društvenih medija praćenjem i dijeljenjem popratnih sadržaja.
     
Ne web stranici Ureda otvoren je segment posvećem samom popratnom događaju, te sve važne informacije vezane za isti možete pronaći na :
https://drogeiovisnosti.gov.hr/61st-cnd-side-event-of-croatia-finland-the-pg-and-the-unodc/1328
 
 
 
 

Pisane vijesti