Prezentacija rada Mobilnih jedinica Carinske uprave, te nadležnih tijela državne uprave na suzbijanju zlouporabe droga i otkrivanju kriminaliteta vezanog za droge

(02.05.2011., BREGANA) U ponedjeljak, 02. svibnja 2011. godine u 10,00 sati na graničnom prijelazu Bregana u organizaciji Ureda za suzbijanje droga Vlade Republike Hrvatske, te u nazočnosti predstavnika Ministarstva financija, Carinske uprave i MUP-a, održana je pokazna vježba mobilnih jedinica Carinske uprave. Navedena prezentacija organizirana je  s ciljem predstavljanja mjera carinskog nadzora u otkrivanju pokušaja krijumčarenja droga u graničnom pojasu, kao i u unutrašnjosti carinskog područja Republike Hrvatske, a koje se temelje i na provedbi Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga i otkrivanja kriminaliteta vezanog za droge.



Tom prigodom ovlašteni carinski službenici demonstrirali su tehnike za detekciju droga, uključujući pokaznu vježbu rada službenog psa za detekciju droga, te načine korištenja uređaja "Mobile Trace Detektor" za otkrivanje mikrotragova kao i ostale suvremene opreme kojom raspolažu carinski službenici.

Predstavnicima medija ovom prilikom obratili su se predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe droge mr.krim. Dubravko Klarić, te gđa. Iva Javor, načelnica Odjela za suzbijanje krijumčarenja Službe za nadzor, Carinske uprave, Ministarstva financija. Na navedeno događanje bili su pozvani predstavnici svih javnih medija kako bi popratili ovo događanje.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Pisane vijesti