Studijska posjeta grupe stručnjaka iz Ukrajine Republici Hrvatskoj

Grupa od 22 stručnjaka za liječenje ovisnosti o drogama iz Ukrajine, u razdoblju od  15.09. do 20.09.2014. u studijskoj je posjeti Republici Hrvatskoj u okviru projekta,,Respond- Working to halt the spread of HIV in Ukraine" kojeg preko NGO Pactworld financira USAID. Organizator ovog studijskog boravka je ravnatelj Istarskih domova zdravlja, Ante Ivančić, dr.med.
Navedenu grupu stručnjaka osim stručnjaka iz spomenutog projekta čini i grupa okupljena oko International Renaissance Foundation koji je dio Open Society Foundation. Cilj ovog boravka je upoznavanje sa hrvatskim iskustvima u liječenju ovisnosti o drogama, osobito o organizaciji i provođenju terapije opijatskim agonistima MAT (MedicalAsissted Treatment).

U okviru studijske posjete grupa je u ponedjeljak 15. rujna 2014. posjetila Ured za suzbijanje zlouporabe droga, gdje ih je primio ravnatelj Ureda g. Željko Petković, a kojom prilikom su predstavljene uvodne informacije i pregled organizacije ukupnih aktivnosti koje Hrvatska poduzima u području suzbijanja zloporabe droga, kao i pregled epidemioloških i drugih relevantnih pokazatelja. U okviru ovog posjeta, također se planira posjet drugim vodećim institucijama za problematiku droga u RH: Službama za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Hrvatskom Crvenom križu, Zavodu za alkoholizam i druge ovisnosti KB,,Sestara Milosrdnica", ordinacijama obiteljske medicine i nevladinim udrugama.



Pisane vijesti