Tiskovna konferencija u Uredu za suzbijanje zlouporabe droga

Povodom potpisivanja Sporazuma između Republike Hrvatske i Europske unije o sudjelovanju Republike Hrvatske u radu Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama (Brisel, 6. prosinca 2010.), 14. prosinca 2010. s početkom u 12.00 sati u prostorijama Ureda za suzbijanje zlouporabe droga sazvana je tiskovna konferencija koju su održali predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, g. Dubravko Klarić i načelnik Odjela kriminaliteta droga Ministarstva unutarnjih poslova. g. Zoran Babić.

Potpisivanjem predmetnog Sporazuma, Hrvatskoj je priznata razvijenost nacionalnog informacijskog sustava za praćenje droga u skladu s najvišim europskim standardima. Po ratifikaciji Sporazuma u Hrvatskom saboru, formalizirat će se dugogodišnja suradnja s tom EU agencijom kojoj Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH već četvrtu godinu za redom dostavlja podatke o stanju problematike droga u Republici Hrvatskoj.

Na tiskovnoj konferenciji također su predstavljene značajne nacionalne aktivnosti na području praćenja problematike droga.

Pisane vijesti