U Mađarskoj održana Međunarodna konferencija o ovisnosti kod djece i adolescenata

Slika /slike/ZZJZ_Gyor_Plakat_M.jpg

Na konferencije održanoj od 21. do 22. travnja 2015. su se okupili istaknuti međunarodni stručnjaci među kojima i sudionici iz Republike Hrvatske.

Međunarodna konferencija o ovisnosti kod djece i adolescenata (International  Conference on Addictions in Children and Adolescents) održana je u razdoblju od 21. do 22. travnja 2015. u Győru (Mađarska), a na istoj su se okupili istaknuti međunarodni stručnjaci.

Na Konferenciji su aktivno sudjelovali i predstavnici iz Republike Hrvatkse (prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus i Siniša Brlas, prof.), stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, koji su predstavili stručno-znanstveni rad „Prevencija pijenja alkoholnih pića kod mladih kroz pomoć u organizaciji slobodnog vremena u Virovitičko-podravskoj županiji“ (Prevention of alcohol drinking in in adolescents through in organization of leisure in Virovitica-Podravina County) kojim su prikazani rezultati višegodišnjeg istraživanja provedenog među učenicima osnovnih i srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji.

Spomenuto Istraživanje o rizičnim ponašanjima među mladima provedeno je u Virovitičko-podravskoj županiji tijekom deset školskih godina (od 2004./2005. do 2013./2014.) na reprezentativnom uzorku od 15.381 učenika osnovnih i srednjih škola i kao takvo jedno je od najopsežnijih i najsustavnijih istraživanja provedenih u Republici Hrvatskoj. Sudjelovanje stručnjaka iz RH na ovoj Međunarodnoj konferenciji doprinijelo je razmjeni znanja i iskustva, te predstavljanju primjera dobre prakse iz RH.

Pisane vijesti | Konferencije, edukacije i seminari | Međunarodni sastanci, edukacije i konferencije