Sudjelovanje na Reitox akademiji o odnosima s medijima, (Bukurešt, 2008.)

U Bukureštu je 28.-29. veljače 2008., u organizaciji Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA) i rumunjske Nacionalne informacijske jedinice za droge, održana Reitox akademija o najboljim praksama u izgradnji odnosa s medijima.

Organizirana je slijedom istoimene Reitox akademije održane 2005. u Budimpešti, a nastavkom se željelo sudionike upoznati s različitim aspektima komunikacije s medijima na području droga. Sudionici su dobili uvid u različite zadatke i zapreke u dnevnom radu novinara te su upoznati s načinima unaprjeđenja standarda komunikacije s medijima, odabira medija, ponašanjem tijekom intervjua i sl. Osnovni cilj seminara je bio unaprijediti znanje i vještinu multidisciplinarnih timova koji rade na odnosima s javnošću u području nacionalnih informacijskih sustava za droge.

Na edukaciji je sudjelovalo 25 osoba iz 18 nacionalnih informacijskih jedinica za droge kao dijelova Reitox mreže, uključujući predstavnike EMCDDA. Pored EMCDDA-a, kao govornici su pozvani istaknuti novinari iz Belgije, Cipra, Francuske i Njemačke.