Okrugli stol „Psihosocijalna rehabilitacija žena ovisnica te skrb o djeci čiji su roditelji ovisnici“

Slika /slike/majka_dijete.jpg

održat će se 19. siječnja 2017. godine u prostorijama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

U organizaciji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održat će se 19. siječnja 2017. godine u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, okrugli stol na temu „Psihosocijalna rehabilitacija žena ovisnica te skrb o djeci čiji su roditelji ovisnici“.

Osnovni cilj navedenog Okruglog stola je raspraviti pitanja razvijanja specifičnih programa tretmana i rehabilitacije usmjerenih prema ženama ovisnicama, a osobito ženama trudnicama te ženama ovisnicima s malom djecom, kao i pitanja skrbi za djecu čiji su jedan ili oba roditelja ovisnici. S obzirom na to da se velik broj žena ovisnica koje imaju malu djecu ne odlučuje na tretman zbog potrebe skrbi o djeci, jedna od tema Okruglog stola bit će i  inicijativa za osnivanje ili prilagodbu jedne od postojećih terapijskih zajednica koje su u sustavu socijalne skrbi ženama ovisnicama s malom djecom.

Zaključci s navedenog okruglog stola predstavljat će podlogu za kreiranje posebnih programa i mjera usmjerenih ženama ovisnicima i djeci ovisnika kao u okviru nove Nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga koja će se izrađivati tijekom 2017. godine.

Program možete preuzeti pod rubrikom Dokumenti na desnoj strani.

Pisane vijesti