Stručni skup “Socijalno zadružno poduzetništvo liječenih ovisnika”, (Zagreb, 21. travnja 2015.)

Slika /slike/zadruzno_poduzetnistvo_m.jpg

Na skupu održanom u Zagrebu predstavljene su mogućnosti korištenja financijskih potpora iz Projekata socijalno zadružnog poduzetništva te programi i projekti za zapošljavanje.

S ciljem senzibiliziranja javnosti o problemima resocijalizacije ovisnika i potrebi njihove ponovne reintegracije u zajednicu nakon završenog liječenja, te povezivanja i razmjene iskustava u području razvijanja projekata socijalnog zadružnog poduzetništva, u zajedničkoj organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta i Ureda za suzbijanje zlouporabe droge, 21. travnja 2015. u Ministarstvu poduzetništva i obrta održan je stručni skup "Socijalno zadružno poduzetništvo liječenih ovisnika".

Na skupu su sudjelovali predstavnici udruga, zadruga i institucija koje razvijaju socijalno zadružno poduzetništvo liječenih ovisnika.

Predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta, Ureda za suzbijanje zlouporabe droge, Ureda za udruge te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavili su mogućnosti korištenja financijskih potpora iz Projekata socijalno zadružnog poduzetništva (Poduzetnički impuls i Europski projekti), te programe i projekte koji se s ciljem socijalne integracije liječenih ovisnika provode putem Mjera aktivne politike zapošljavanja, a kako bi se promoviralo korištenje dostupnih sredstava te time potaklo i zapošljavanje liječenih ovisnika.

Skup je otvorio Željko Petković, ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga.

Pisane vijesti | Konferencije, edukacije i seminari | Projekt resocijalizacije