U Poreču održan 1. Hrvatski simpozij bolesti ovisnosti i komorbidnih poremećaja

Slika /slike/1.hr_simpozij.jpg

s ciljem razmjene iskustava među stručnjacima koji se bave tretmanom, rehabilitacijom te psihosocijalnim intervencijama povezanim sa različitim vrstama ovisnosti


Referentni centar za ovisnosti o drogama i alkoholizam Ministarstva zdravlja u suradnji sa Sekcijom za ovisnosti Hrvatskog društva za alkoholizam i druge ovisnosti Hrvatskog liječničkog zbora te potporu Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske organizirao je 1. Hrvatski simpozij bolesti ovisnosti i komorbidnih poremećaja, koji se održao u razdoblju od 23. do 25. travnja 2015. u Poreču. Na istom su sudjelovali liječnici u mreži Službi za zaštitu mentalnog zdravlja i izvanbolničko liječenje ovisnosti pri Zavodima za javno zdravstvo i drugih zdravstvenih ustanova, te stručnjaci koji se bave ovisnošću o drogama, alkoholu i ovisničkim ponašanjima.

Cilj Simpozija bio je razmjena iskustava među stručnjacima koji se bave tretmanom, rehabilitacijom te psihosocijalnim intervencijama povezanim sa različitim vrstama ovisnosti i ovisničkim ponašanjima kao i povezivanje i unapređenje cjelokupnog sustava za liječenje i psihosocijalni tretman ovisnika. Osim navedenog, na simpoziju su predstavljene teme vezane za izazove i iskustva kod supstitucijske terapije, terapija ovisnika o alkoholu, psihosocijalni programi rehabilitacije ovisnika, tretman politoksikomanije i komorbidnih poremećaja, intervencije kod pijenja mladih, izazovi i iskustva na području ovisničkih ponašanja. Simpozij su otvorili prof. dr.sc. Zoran Zoričić, predsjednik Hrvatskog društva za alkoholizam i druge ovisnosti i voditelj Referentnog centra za ovisnosti o drogama Ministarstva zdravlja,  g. Željko Petković, ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga i prof. dr.sc. Križo Katinić, predstojnik Klinike za psihijatriju KBC Sestre milosrdnice.
 

Pisane vijesti