TAIEX seminar o drogama u cestovnom prometu i radnom okruženju

Split, 20. - 21. ožujka 2013.

Seminar o drogama u cestovnom prometu i radnom okruženju, koji na zahtjev Ureda organizira Jedinica za izgradnju institucija Europske komisije održat će se u Splitu 20. i 21. ožujka 2013. sa svrhom unaprjeđenje sigurnosti cestovnog prometa, radnog okruženja i zaštite osoba koje su u tretmanu lijekovima na bazi opijata.

Slijedom zaključaka VII. Hrvatskog simpozija o liječenju ovisnika istaknuta je potreba jasnijeg definiranja postojećih pozitivnih propisa, postupanja i suradnje nadležnih službi, a na seminaru će biti predstavljena relevantna pravna stečevina EU i nacionalnog zakonodavstva, te će biti pružen presjek postojećih problema u Republici Hrvatskoj kao i primjeri dobre prakse u zemljama članicama EU kao podloga za iznalaženje rješenja adekvatnih prilikama u Republici Hrvatskoj. Seminar će se također baviti i pitanjima daljnjeg razvoja intervencija na području prevencije ovisnosti na radnom mjestu.

Pozivamo Vas da imenujete predstavnike koji će sudjelovati ispred Vaše institucije najkasnije do 10. veljače 2013. na fax: 4878 120 ili e-mail: natasa.vukicevic@uredzadroge.hr.
Prijave molimo dostaviti isključivo putem priloženog Obrasca za prijavu sudjelovanja

Prijave / broj predstavnika

Prijave molimo dostaviti isključivo putem priloženog obrasca (posebno je važno u obrascu navesti e-mail adresu putem koje će Vas kasnije kontaktirati organizator radi dostave detaljnih informacija vezanih uz održavanje seminara), te sukladno uputama u nastavku teksta:

  1. Ministarstva i zavodi naznačeni u dostavnoj listi pozivaju se imenovati po 2 predstavnika svoje institucije
  2. Ujedno molimo Ministarstvo unutarnjih poslova da poziv proslijedi svim policijskim upravama koje mogu imenovati po 1 predstavnika
  3. Zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu moli se za dostavu poziva svim službama medicine rada koje mogu imenovati po 1 predstavnika iz svake županije
  4. Službe za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti,  bolnice i terapijske zajednice / domovi za ovisnike, pozivaju se imenovati po 1 predstavnika.

 

Troškovi smještaja

TAIEX jedinica Europske komisije pokriva troškove smještaja u Splitu svim sudionicima seminara koji nemaju prebivalište u Splitu ili okolici, dok će troškovi puta biti plaćeni samo sudionicima čije je mjesto prebivališta 400 km ili više udaljeno od Splita, prema individualnom dogovoru (obično se radi o unaprijed plaćenoj avio karti).

Organizator / Program seminara

Napominjemo kako logistički dio seminara samostalno organizira ugovorena agencija TAIEX jedinice Europske komisije, koja će svakom prijavljenom sudioniku seminara izravno, putem elektronske pošte dostaviti paket informacija o točnom vremenu i mjestu održavanja seminara, program seminara te pojedinosti smještaja i putovanja u slučaju da pojedinac prema ranije navedenim uvjetima ostvaruje pravo na isto. Prema našem dosadašnjem iskustvu, moguće je da će vas zadužena osoba iz nadležne agencije kontaktirati tek 10-7 dana prije početka seminara, na što Ured nema utjecaja.



Pisane vijesti