TAIEX Radionica o evaluaciji programa tretmana ovisnosti o drogama

Zagreb, 04. - 06. ožujka 2013.

U suradnji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga i Taiex jedinice Europske komisije u razdoblju od 04. do 06. ožujka 2013. godine organizirat će se trodnevna Radionica o evaluaciji programa tretmana ovisnosti o drogama koja će se održati u Zagrebu. Osnovni cilj navedene Radionice je unaprijediti znanja i vještine stručnjaka uključenih u provedbu programa tretmana ovisnosti o drogama u području planiranja i provedbe evaluacije programa tretmana ovisnosti o drogama posebice u području procesne evaluacije, evaluacije učinka tretmana i evaluacije zadovoljstva klijenata.

Jedan od posebnih ciljeva radionice je promovirati koncept evaluacije tretmana kao metode za unaprjeđenje kvalitete tretmana i liječenja ovisnika o drogama te razviti evaluacijske standarde i metode za evaluaciji programa tretmana u različitim okruženjima kao što je bolnički i izvanbolnički sustav te zatvorski sustav i terapijske zajednice.

Radionica je namijenjena predstavnicima Ministarstva zdravlja, Ministarstva pravosuđa - Uprave za zatvorski sustav, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Referentnog centra za ovisnosti o drogama, te ovlaštenim liječnicima iz Službi za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, liječnicima u kliničkim i psihijatrijskim bolnicama koji rade na odjelima za liječenje ovisnosti o drogama te stručnjacima koji provode psihosocijalni tretman u terapijskim zajednicama ili domovima socijalne skrbi za ovisnike.

Pozivamo Vas da ispred Vaše ustanove / terapijske zajednice prijavite jednu osobu koja će sudjelovati na navedenoj Radionici, a prijavu je potrebno dostaviti na obrascuispunjenom na engleskom jeziku, najkasnije do 04. veljače 2013. godine, na telefax 01/48 78 120 ili email adresu: natasa.vukicevic@uredzadroge.hr.

Napomena:

TAIEX jedinica Europske komisije pokriva troškove smještaja u Zagrebu svim sudionicima seminara koji nemaju prebivalište u Zagrebu ili okolici, dok će troškovi puta biti plaćeni samo sudionicima čije je mjesto prebivališta 400 km ili više udaljeno od Zagrebu, prema individualnom dogovoru (obično se radi o unaprijed plaćenoj avio karti). Napominjemo kako logistički dio seminara samostalno organizira ugovorena agencija TAIEX jedinice Europske komisije, koja će svakom prijavljenom sudioniku seminara izravno, putem elektronske pošte dostaviti paket informacija o točnom vremenu i mjestu održavanja seminara, program seminara te pojedinosti smještaja i putovanja u slučaju da pojedinac prema ranije navedenim uvjetima ostvaruje pravo na isto. Prema našem dosadašnjem iskustvu, moguće je da će vas zadužena osoba iz nadležne agencije kontaktirati tek 10-7 dana prije početka seminara, a na to Ured nema utjecaja.



Pisane vijesti