Pitanja i odgovori

  • PITANJE:

Poštovani, u svezi Objedinjenog natječaja imamo nekoliko pitanja:
 
1. Ukoliko nam je partner na projektu Dom za odgoj djece i mladeži gdje bi se provodio dio aktivnosti projekta da li se treba tražiti mišljenje i dozvola Agencije za odgoj i obrazovanje? 
 
2. Ukoliko se jedna aktivnost projekta, a to je predavanje za roditelje provodi u školi, a ostale aktivnosti projekta se ne provode u školi, dakle, u školi nema predavanja za učenike nego samo za roditelje, da li se treba tražiti mišljenje i dozvola Agencije za odgoj i obrazovanje? 
 
3. Obrazac životopisa voditelja projekta dostavlja se samo za voditelja projekta od strane nositelja projekta? Ne treba se dostavljati obrazac životopisa odgovorne osobe u organizaciji partnera na projektu? U opisnom obrascu u točki 14. pod voditeljem projekta upisujemo samo jednu osobu npr.ukoliko je voditelj projekta od strane organizacije-prijavitelja upisujemo samo tamo voditelja projekta?
 
Unaprijed Vam zahvaljujemo na odgovorima.
 
  • ODGOVOR:

Poštovani,  vezano za vaš upit, dostavljamo Vam slijedeći odgovor.
 
Sukladno Uputama za prijavitelje, projekti koji se provode u školama i drugim odgojno-obrazovnim ustanovama moraju imati pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje. Ukoliko se vaš projekt provodi u Domu za odgoj djece i mladeži za isti nije potrebna navedena suglasnost budući se radi o javnoj ustanovi socijalne skrbi. Ali, s obzirom da navodite kako se jedan dio aktivnosti projekta provodi i u školi, bez obzira što su iste usmjerene na predavanja za roditelje, potrebno je da zatražite mišljenje Agencije.
 
Vezano za Obrazac životopisa isti se dostavlja kako je i navedeno u Uputama za prijavitelje, samo za voditelja projekta. Naime bez obzira na broj partnera, udruga koja prijavljuje projekt u cijelosti je odgovorna za njegovo provođenje i za izvještavanje, financijsko i opisno te se pod voditeljem projekta podrazumijeva osoba koja je za isto određena od strane organizacije koja je prijavitelj projekta.