Izvješće o provedbi Projekta resocijalizacije - obrasci

Za potrebu dostave Izvješća o provedbi Projekta resocijalizacije ovisnika o drogama koji su završili neki od programa  odvikavanja od ovisnosti i rehabilitacije u terapijskoj zajednici ili zatvorskom sustavu, te ovisnika koji su u izvanbolničkom tretmanu i duže vrijeme stabilno održavaju apstinenciju i pridržavaju se propisanog  načina liječenja, ovdje možete preuzeti obrasce.

Obrazac za terapijske zajednice/udruge/zadruge

Obrazac za ministarstva/ustanove

Uz popunjeni obrazac potrebno je dostaviti i sažeto opisno izvješće koje treba sadržavati:

  • Opis izvršenih mjera za koje je sukladno Protokolu suradnje i postupanja mjerodavnih državnih tijela i ustanova i organizacije civilnog društva u provedbi Projekta resocijalizacije zaduženo Vaše ministarstvo/uprava/ustanova te ustanove na lokalnoj razini koje su u djelokrugu Vašeg ministarstva/uprave/ustanove.
  • Broj korisnika mjera iz Projekta resocijalizacije (liječenih ovisnika) razvrstane prema spolu i ustanovama na lokalnoj razini koje su ih uključile u Projekt resocijalizacije (službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, centri za socijalnu skrb, područne službe zavoda za zapošljavanje i zatvorske ustanove), a koje su u djelokrugu Vašeg Ministarstva/uprave/ustanove.
  • Obrazloženje ukoliko pojedine mjere iz Projekta u djelokrugu Vašeg ministarstva/uprave/ustanove nisu izvršene, te probleme s kojima su suočeni nositelji mjera na lokalnoj razini u provedbi navedenog Projekta.
  • Kratki pregled mjera koje ćete u sklopu ovog Projekta provoditi u 2013. godini te planirana financijska sredstva za provedbu istog u Državnom proračunu za 2013. godinu.

Napomena: Sukladno Protokolu suradnje i postupanja mjerodavnih državnih tijela i ustanova i organizacija civilnog društva u provedbi Projekta resocijalizacije ovisnika o drogama propisana je OBVEZA službi za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, centara za socijalnu skrb, područnih službi zavoda za zapošljavanje i zatvorskih ustanova da redovito prema evaluacijskim obrascima za individualno praćenje programa resocijalizacije dostavljaju podatke u Zbirku osobnih podataka o korisnicima Projekta koja se vodi pri Uredu, te Vas molimo da poštujete navedene obveze.

Obrasci za individualno praćenje programa resocijalizacije dostupni su pod rubrikom Projekt resocijalizacije / doškolovanje i prekvalifikacija, a isti se dostavljaju isključivo putem redovite pošte u zatvorenoj kuverti s naznakom "za Zbirku osobnih podataka o korisnicima Projekta".

O provedbi Projekta resocijalizacije, Ured u sklopu godišnjeg Izvješća o provedbi Nacionalne strategije za suzbijanje zlouporabe droga izvješćuje Vladu RH i Hrvatski sabor.

Rok za dostavu podataka je 31. siječnja 2013. godine, a iste je potrebno dostaviti u ispisu te putem elektronske pošte na e-mail adresu: jadranka.ivandic@uredzadroge.hr.



Pisane vijesti