Objavljeno novo 6. izdanje Terminološkog opisnog rječnika ovisnosti

Slika /slike/terminološki_final_za web.jpg

autora Siniše Brlasa, prof. psihologije, pred.



Šest godina nakon prvoga izdanja i godinu dana nakon objave izmijenjenog i dopunjenog izdanja „Terminološkog opisnog rječnika ovisnosti“, Medicinska naklada iz Zagreba objavila je novo izdanje rječnika uz novi vizualni identitet (akademska slikarica i ilustratorica Sanela Đurinec Raič).

Autor rječnika je profesor psihologije Siniša Brlas koji je do sada napisao više knjiga u području ovisnosti, a rječnik obuhvaća važne pojmove iz područja ovisnosti o drogama, alkoholizma i problematičnog i patološkog kockanja. 

Ovo novo, izmijenjeno i dopunjeno te preuređeno izdanje ima oko 20% više pojmova u odnosu na prvo, a neki su pojmovi iz prvoga izdanja revidirani i nadopunjeni, pa ovaj jedinstveni rječnik ovisnosti ima čak 800 pojmova iz područja ovisnosti o drogama, alkoholizma i problematičnog i patološkog kockanja.

Rječnik opisuje terminološke pojmove i pojmovne kategorije iz više područja ovisnosti (ovisnosti o drogama, alkoholizma i problematičnog i patološkog kockanja), a autor je nastojao da rječnik prikazuje odraz aktualnog stanja položaja riječi u upotrebnom jeziku i svakodnevnom govoru.

Objavljeno novo izdanje osim u Republici Hrvatskoj dostupno je i u Republici Srbiji.

Pisane vijesti