Raspisan Javni natječaj za prijavu projekata udruga

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske sukladno članku 23. Zakona o udrugama ("Narodne novine" broj 88/01 i 11/02) i Kodeksu pozitivne prakse, standarda i mjerila za ostvarivanje financijske potpore programima i projektima udruga ("Narodne novine", broj 16/07) te Nacionalnoj strategiji suzbijanja zlouporabe droga za 2012.-2017. ("Narodne novine", broj 122/02) i Nacionalnom Akcijskom planu suzbijanja zlouporabe droga za 2012.-2014. godinu dana 01. veljače 2012. raspisao je

JAVNI NATJEČAJ

za prijavu projekata/programa udruga u Republici Hrvatskoj za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava Državnoga proračuna za 2013. godinu i dijela prihoda od igara na sreću za 2013. godinu, projektima/programima koji donose nove ideje i nove modele razvoja i/ili nove načine rješavanja postojećih problema u području prevencije ovisnosti i resocijalizacije liječenih ovisnika o drogama a čije je vremensko trajanje ograničeno do jedne godine.

Programi/projekti u oba prioritetna područja biti će uzeti u razmatranje samo ako ispunjavaju osnovne stupnjeve kvalitete baze projekata za prikupljanje informacija o najboljim praksama EU Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA). Rok za prijavu na natječaj je od 01. veljače 2013. do 18. ožujka 2013.

1. VRSTA FINANCIJSKE POTPORE

Udruge, sukladno ovom Natječaju, mogu svoje prijave za financijske potpore slati za:

Projekte/programe koji donose nove ideje i nove modele razvoja i/ili nove načine rješavanja postojećih problema u području prevencije ovisnosti i resocijalizacije liječenih ovisnika o drogama, a čije je vremensko trajanje ograničeno do jedne godine.

2. Natječajna dokumentacija

Cjeloviti tekst natječaja i kompletna natječajna dokumentacija zajedno s detaljnim uputama za prijavitelje dostupni su u Uredu za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske, svakog radnog dana od 8.30 do 16.30 sati, Preobraženska 4/II, 10 000 Zagreb
ili na Internet stranici Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske www.uredzadroge.hr pod rubrikom Natječaj za udruge.

3. Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava projekata udruga za financijsku potporu za 2013. godinu je 45 dana od dana objave natječaja (do 18.ožujka 2013.). Prijave pristigle nakon proteka roka, smatrat će se zakašnjelim i neće se razmatrati.

Natječaj je objavljen u Jutarnjem listu dana 01. veljače 2013. godine.

Ovdje možete preuzeti svu DOKUMENTACIJU vezanu uz Natječaj.

Dokumenti za prijavu na natječaj

1. TEKST NATJEČAJA
2. UPUTE ZA PRIJAVITELJE
3. DODATAK 1. POJMOVNIK
4. IZJAVA O PARTNERSTVU
5. EUROPASS ŽIVOTOPIS
6. OPISNI OBRAZAC ZA PRIJAVU PROJEKTA
7. OBRAZAC PRORAČUNA

Ostala dokumentacija

8. OBRAZAC UGOVORA O FINANCIJSKOJ POTPORI
9. OBRAZAC ZA OPISNI IZVJEŠTAJ
10. OBRAZAC FINANCIJSKOG IZVJEŠTAJA
11. OBRAZAC ZA OCJENU PROGRAMA/PROJEKTA
12. OBRAZAC ZA PROVEDBU TERENSKE POSJETE

Formalni uvjeti

Formalni uvjeti za prijavu projekata i programa organizacija civilnoga društva na natječaje za financiranje iz državnog proračuna u 2013. s pripadajućom standardnom dokumentacijom, usuglašeni su i usvojeni od strane Međuresornog povjerenstva za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sukladno zaključcima navedenog Povjerenstva, te uz koordinaciju Ureda za udruge, sva tijela državne uprave koja raspisuju navedene natječaje, obvezna su ujednačiti natječajne procedure, uvjete i dokumentaciju za financiranje projekata i programa organizacija civilnoga društva iz Državnog proračuna.

Stoga su uvjeti i pripadajuća natječajna dokumentacija vezana za Javni natječaj Ureda sukladni navedenim preporukama.

U nastavku objavljujemo najčešća zaprimljena pitanja i odgovore vezana uz uvjete prijavljivanja na objavljeni natječaj.

Najčešća pitanja

P: Molim vas za pojašnjenje na temelju kojih propisa, uredbi i/ili strateških dokumenata (uključujući i rad Međuresorskog tijela Vlade RH kao i Savjeta za razvoj civilnog društva) se temelji zahtjev/uvjet da udruga dostavi bjanko zadužnicu prije potpisivanja ugovora?

O: Obveza dostave solemnizirane bjanko zadužnice (za projekte i programe čija je vrijednost na godišnjoj razini veća od 50.000,00 kuna), prije potpisivanja ugovora, utvrđena je Minimalnim standardima za raspisivanje i provedbu natječaja za financiranje projekata i programa udruga iz sredstava Državnog proračuna za 2013. koji su usvojeni na četvrtoj i petoj sjednici Međuresornog povjerenstva za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga iz državnog proračuna Republike Hrvatske, održanima 18. prosinca 2012. i 17. siječnja 2013.

P: Poštovani, molim da mi objasnite da li maksimalni iznos od 100.000,00 podrazumijeva da svi, zbrojeni proračuni nositelja i partnera ukupno iznose 100.000,00 kuna ili svaki ponaosob ima mogućnost zatražiti maksimalno toliko?

O: Ured za suzbijanje zlouporabe droga za jedan program dodijelit će maksimalno 100.000,00 kn bez obzira na broj udruga u partnerstvu.



Pisane vijesti