Portal najbolje prakse (Best practice portal)

Slika /slike/Best practice portal 2.jpg


Portal najbolje prakse  (Best practice portal) Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti (EMCDDA) http://www.emcdda.europa.eu/best-practice, osmišljen je kako bi vam pomogao da pronađete praktične i pouzdane informacije o tome što funkcionira (i što ne) u područjima prevencije, liječenja, smanjenja šteta i socijalne reintegracije.

Pomoći će vam da brzo identificirate testirane i provjerene intervencije, dodijelite resurse onome što je učinkovito i poboljšate intervencije primjenjujući alate, standarde i smjernice.
 

 

  • EDDRA

EDDRA (The Exchange on drug demand reduction action) je višejezični online informacijski sustav za prikupljanje informacija o najboljim praksama EU. Utemeljena 1996., EDDRA osigurava detaljni pregled evaluacije programa prevencije, liječenja i smanjenja štete u EU, te promiče razmjenu stručnih mišljenja i iskustva "iz prve ruke".
 
EDDRA je zamišljena kao pomoć stručnjacima i tijelima zaduženim za izradu politike u planiranju i uvođenju visoko kvalitetnih intervencija kao odgovor na problematiku droga.

Nudi mogućnost pretraživanja prema zemlji, jeziku, tematici i ciljanoj skupini. EDDRA je jedan od osnovnih zadataka Reitoxa i sve nacionalne informacijske jedinice za droge šalju projekte i programe u EDDRU.

EDDRA portal više se ne ažurira.