Aktivnosti koje su provodile županije

Brodsko-posavska županija

Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja "POZITIVA", Nova Gradiška

Program obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti



Varaždinska Županija

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u Varaždinskoj županiji provode se brojne aktivnosti. Moto ovogodišnjeg događanja je

"ZDRAV – KREATIVAN – NEOVISAN" – mladi za mlade


koji je posvećen kreativnom provođenju slobodnog vremena mladih u cilju zaštite mentalnog zdravlja i prevencije ovisnosti.

Jedna od aktivnosti bilo je i održavanje posebnog programa s izložbom kreativnih slobodnih aktivnosti (postera, letaka, prikaza i sl.), koncertom učenika glazbene škole, scenskog prikaza kazališnog studija mladih HNK, a koje se održalo 16. studenog 2011. u dvorani Glazbene škole u Varaždinu.

Program

Program je otvorila zamjenica župana i predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga u Varaždinskoj županiji mr.sc. Blanka Glavica Ječmenica, a isti su organizirali Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Varaždinska županija i Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga u Varaždinskoj županiji u suradnji s Glazbenom školom u Varaždinu.

Ovdje možete preuzeti Poziv za javnu tribinu "Budi svoj - Budi čist" koja će se održati 24. studenog (četvrtak) 2011. godine, u 12.00 sati, u prostorijama Varaždinske županije (skupštinska dvorana), Franjevački trg 7, Varaždin. Tribina će se održati u suradnji Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga u Varaždinskoj županiji i Ureda za suzbijanje droga Vlade Republike Hrvatske, a ista je namijenjena učenicima srednjih škola prvih i drugih razreda, školskim koordinatorima na području Varaždinske županije, kao i drugim važnim društvenim akterima u zajednici koji  imaju aktivnu ulogu u borbi protiv ovisnosti.

Javna tribina "BUDI DVOJ - BUDI ČIST"

Zamjenica župana i predsjednica povjerenstva ujedno poziva sve zainteresirane da se pridruže obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Varaždinskoj županiji, kako bi poduzimanjem zajedničkih aktivnosti zajedno potaknuli sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.



Zagrebačka županija

Središnja manifestacija - stručna tribina:

"Zaštita mentalnog zdravlja u Zagrebačkoj županiji"


Kao i dosadašnjih godina Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije i ove godine organizira zajednički stručni sastanak - tribinu svih stručnih djelatnika s područja Zagrebačke županije koji se na bilo koji način bave prevencijom i liječenjem ovisnosti o legalnim i ilegalnim psiho-aktivnim supstancama, prevencijom i liječenjem drugih oblika ovisnosti te zaštitom mentalnog zdravlja pučanstva, posebno osjetljivih skupina.

Tribina će se održati u utorak, 29. studenog 2011. godine od 12:30 do 14 sati u hotelu "Ivanićanka" u Ivanić Gradu, Trg Vladimira Nazora. Učesnici tribine su mr.krim. Dubravko Klarić, predstojnik Ureda za droge Vlade Republike Hrvatske, Sanja Mikulić, dipl.iur., načelnica Odjela za opće programe i strategije Ureda za suzbijanje zlouporabe droga VRH, dr.sc. Robert Torre, dr.med., spec. psihijatar iz Klinike za psihijatriju KBC „Sestre milosrdnice“ i kao domaćini, ispred Gradskog društva Crvenog križa Ivanić Grad Kristina Anić Kuhar, prof. te ispred Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije Tvrtko Pervan, dr.med., voditelj Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda i Katarina Gerbl, dipl.soc.rad., voditeljica Savjetovališta za prevenciju ovisnosti i rad s ovisnicima Samobor. Tribina je organizirana za predstavnike osnovnih i srednjih škola u Zagrebačkoj županiji, centara za socijalnu skrb, državnog odvjetništva, općinskih i prekršajnih sudova te gradskih društva Crvenog križa u Zagrebačkoj županiji – Savjetovališta za prevenciju ovisnosti.

Program



Vukovarsko-srijemska županija

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti 2011.


Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, a povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti, organiziralo je dvodnevni stručni skup u Vinkovcima i Županji. Skup je bio namijenjen stručnim suradnicima i voditeljima školskih preventivnih programa u osnovnim i srednjim školama s područja cijele Vukovarsko-srijemske županije. Tema skupa bila je: Planiranje, programiranje i evaluacija preventivnih aktivnosti.
Uz Program prevencije i izvanbolničko liječenje ZZJZ Vukovarsko-srijemske županije, predstavljen je i Nacionalni program prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno-obrazovnom sustavu, te djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi za razdoblje 2010. do 2014. godine. Predavanja su održali prof. Siniša Brlas, prof. Ivana Biljan, prof. Maša Pešec i prof. Mirjana Čavar. Na skupovima je podijeljen promotivni ugostiteljski šećer za sve škole VSŽ, donacija Sladorane d.d. Županja, te promotivne brošure i letci.

Ujedno molimo sve zainteresirane dionike uključene u obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti da svoje aktivnosti, odnosno program obilježavanja, dostave Uredu za suzbijanje zlouporabe droga putem e-mail adrese: ured@uredzadroge.hr ili josipa.lovorka.andreic@uredzadroge.hr, bilo ispred županijskog povjerenstva, bilo ispred organizacije civilnog društva odnosno ostalih dionika uključenih u obilježavanje, a kako bi navedeni podatci bili dostupni putem ove internet stranice.