26. lipnja - Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Slika /slike/najave_m.png

Ured za suzbijanje zlouporabe droga pozvao je sva tijela lokalne uprave i samouprave kao i predstavnike medija na obilježavanje međunarodnog dana

Povodom obilježavanja 26. lipnja - Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogam, Ured za suzbijanje zlouporabe droga organizirao je predstavljanje Europskog izvješća o drogama u Hrvatskom saboru, koje je održano 11. lipnja 2015. godine. Također su pozvani svi mediji na aktivno uključivanje u obilježavanje Međunarodnog dana kao i praćenje svih aktivnosti koje se provode u cilju osvješćivanja javnosti o ovoj problematici i važnosti suzbijanja problematike droga.

Dana 19. lipnja 2015., predstavljeni su rezultati Istraživanja prevalencije HIV-a, hepatitisa C i rizičnih ponašanja kod osoba koje injektiraju droge u Republici Hrvatskoj, koje je na inicijativu Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, proveo istraživački tim Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Hrvatskim crvenim križem te udrugama Let iz Zagreba, Help iz Splita i Terra iz Rijeke. Istraživanje je provedeno tijekom 2014. u Zagrebu, Splitu i Rijeci s ciljem dobivanja kvalitetne procjene prevalencije HIV-a i hepatitisa C te rasprostranjenosti rizičnih i protektivnih ponašanja, kao temelja za daljnji razvoj programa suzbijanja i sprečavanja infekcija koje nastaju zbog injektiranja droga i rizičnog spolnog ponašanja u toj populaciji.

Pisane vijesti