Izložba "Ja kažem... NE!!!"

Povodom Međunarodnoga dana borbe protiv ovisnosti udruga S.I.D.R.O. (udruga za sprječavanje, informiranje, djelovanje resocijalizaciju ovisnika) u suradnji sa Zajednicom Cenacolo i u suradnji s Osnovnom školom "Mato Lovraka" organizirala je Izložbu dječjih radova nastalih provedbom projekta "Ja kažem... NE!!!", kojim se javnost i mlade željelo upozoriti na štetnost svih vrsta ovisnosti, na važnost samopoštovanja, razvoj kritičkog razmišljanja i izgradnju vlastita svjetonazora, prijeko potrebna da se mlad čovjek odupre hedonizmu današnjeg društva.

Izložba je bila otvorena od 27. lipnja - 01. srpnja 2011., u knjižnici "Bogdana Ogrizovića" u Zagrebu, a plod je provedbe projekta "Ja kažem NE" u kojem je u ožujku, travnju, svibnju i lipnju na osam radionica sudjelovalo 20 učenika Osnovne škole "Mato Lovraka" u Gornjoj Dubravi.

Potporu su dali Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport i Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a cilj radionica bio je primarna prevencija i istodoban razvoj kritičkog razmišljanja.