Tribine "Ovisnost - koga briga?!"

Tijekom svibnja i lipnja  održalo se niz tribina  pod nazivom "Ovisnost - koga briga?!" u gradovima Zagrebačke županije u organizaciji Udruge roditelja "Zajednica Susret"-Zagreb i H.O. "Zajednica Susret".

Tribine su održane u okviru projekta "Od sutra sam čist" koji financira Zagrebačka županija. Cilj tribina bio je informirati širu javnost o mogućnostima tretmana ovisnosti u Hrvatskoj te istovremeno osvijestiti širu javnost o porastu broja ovisnika i sve većoj dostupnosti i raznolikosti droga na našem području.

Na tribinama su osim stručnjaka sudjelovali i rehabilitirani ovisnici te roditelji istih kao i predstavnici udruga i Centara (Službi) za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti s tog područja. Tribine su se održale u prostorijama gradskih knjižnica u Dugom Selu (30. 05. 2011. u 19.15h), Vrbovcu (07.06.2011. 18.00h) te Svetom Ivanu Zelina (10.06.2011. u 18.00h).

U Studentskom centru u Zagrebu dana 27. lipnja 2011. održana je izložba "Upoznajte terapijsku zajednicu" koja prikazuje život u terapijskoj zajednici, na incijativu udruge roditelja "Zajednica Susret"-Zagreb i H.O. "Zajednica Susret" s ciljem informiranja građana i struke o problemima ovisnosti.