Humanitarni koncert "Snagom ljubavi za djecu" u Zajednici Cenacolo

Humanitarni koncert pod nazivom Snagom ljubavi za djecu u Zajednici Cenacolo održan je 09. studenog 2013. u Maloj dvorani Arena Varaždin povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Cilj koncerta bio je prikupljanje financijskih sredstava za potrebe djece roditelja koji su u programu Zajednice Cenacolo te koja i sama borave u Zajednici. Koncertom se željela senzibilizirati javnost za problem ovisnosti i posljedice koje ista ima na cijelu obitelj, a osobito na djecu koja odrastaju u obiteljima u kojima je prisutna ovisnost. Program je obuhvatio plesni i glazbeni nastup Zajednice Cenacolo i plesni nastup djece Zajednice Cenacolo, a kao gosti nastupili su Alessandro i Francesca Gallo te Ivana i Marija Husar. Također su izloženi dječji radovi iz bratovštine u Varaždinu te izložba 'Prijateljstvo' - slike iz misija u Meksiku, Peruu, Brazilu, Africi i Argentini.

Zajednica Cenacolo u Hrvatskoj djeluje 22 godine te je sve veći broj ovisnika, čak čitavih obitelji, koje ulaze u program rehabilitacije Zajednice Cenacolo zajedno sa svojom djecom. Upravo je kuća Sv. Josip Radnik u Varaždinu od 2012. namjenjena takvim potrebama, obiteljima i majkama koje ulaze u Zajednicu zajedno sa svojom djecom.

Iz Zajednice Cenacolo ističu da kuća u Varaždinu ima velike poteškoće u opskrbljivanju osnovnih životnih potreba, a budući da u zadnje vrijeme ulazi sve više majki sa djecom, potrebe se srazmjerno tome povećavaju. (Preuzeto s portala: http://www.evarazdin.hr/foto-varazdinci-pokazali-veliko-srce-za-djecu-cenacola/)