Mjesec borbe protiv ovisnosti - 15. studenog - 15. prosinca 2013.

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenog do 15. prosinca) tijekom 2013. godine kao i svake godine provoditi će se brojne aktivnosti od kojih navodimo samo neke kao što su: koordinativni sastanak s predsjednicima županijskih  povjerenstava za droge; provedba dvodnevne radionice/edukacije za organizacije civilnog društva (udruge) koje su u 2013. godini financirane od strane Ureda za suzbijanje zlouporabe droga - Projekta unaprjeđenja kvalitete programa; provedba edukacija za preventivni program „MOVE – Kratka motivacijska intervencija“ namijenjenih predstavnicima Službi za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, predstavnicima službi školske medicine, predstavnicima centara za socijalnu skrb, domova, te sudionicima iz nevladinih organizacija; održavanje okruglog stola na temu: Prevencija ovisnosti na radnom mjestu; održavanje radionice o sustavu ranog upozoravanja; zatim organiziranje aktivnosti obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u kaznenim tijelima u kojima aktivno sudjeluju zatvorenici ovisnici; tematski sastanci; prigodni programi namijenjeni zatvorenicima, službenicima i gostima, u kojima sudjeluju zatvorenici ovisnici: kulturno-umjetnički program, izložbe radova zatvorenika ovisnika, sportski turniri i slično.   

Pozivamo sve vas kao i sve medije da se također uključe u obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti, te da se u navedenom razdoblju intenzivira emitiranje jinglova i radijskih emisija na temu suzbijanja ovisnosti kako bi se podigla razina svijesti o problemu ovisnosti.

Objedinjeni program aktivnosti koje će se na nacionalnoj razini provoditi od strane svih nadležnih ministarstava i ostalih mjerodavnih državnih tijela možete preuzeti u nastavku teksta. Isti će se nadopuniti podacima koji nedostaju nakon primitka istih.

Uključite se i vi!