Seminar o evaluaciji tretmana, (Zagreb, 2008.)

Ured za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi, a u sklopu CARDS - twining projekta za  2004. "Jačanje kapaciteta Republike Hrvatske za borbu protiv trgovine drogama i zlouporabe droga" organizirao je Seminar o evaluaciji tretmana koji se održavao od 16.-18. siječnja 2008. godine u Zagrebu, Hotel International, Miramarska 24.

Osnovni cilj ovog seminara bio je razvijanje evaluacijskih standarda i metoda za evaluaciju  tretmana ovisnosti o drogama, s naglaskom na unaprjeđenju osnovnih evaluacijskih znanja i vještina posebno usmjerenih na procesnu evaluaciju i evaluaciju zadovoljstva klijenata s pruženim uslugama od strane Službi za prevenciju ovisnosti.

Seminar je bio namijenjen djelatnicima Službi za prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo zaduženih za organizaciju i upravljanje Službom te predstavnicima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  (30 osoba).

Seminar su održali stručnjaci CARDS projekta iz Poljske  (gosp. Janusz Sieroslawski iz Instituta za psihijatriju i neurologiju i gđa Boguslawa Bukowska iz Nacionalnog ureda za prevenciju zlouporabe droga), koji su putem predavanja, radionica i radnih grupa upoznali sudionike s konceptom  evaluacije tretmana, ciljevima i vrstama evaluacije tretmana (procesna evaluacija, evaluacija troškova, evaluacija zadovoljstva klijenata, ekonomska evaluacija) kao i o specifičnostima evaluacije ovisno o subjektu evaluacije (program tretmana, sustav tretmana, provođenje tretmana) te razlikama između unutarnje i vanjske evaluacije.
 

Prezentacije: