Okrugli stol "Resocijalizacija liječenih ovisnika o drogama - školovanje, zapošljavanje i uključivanje na tržište rada", (Zagreb, 2013.)

(ZAGREB 27. lipnja 2013.) Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama održan je u organizaciji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Okrugli stol „Resocijalizacija liječenih ovisnika o drogama - školovanje, zapošljavanje i uključivanje na tržište rada“ na kojem su predstavljeni dosadašnji rezultati Projekta resocijalizacije liječenih ovisnika te mjere koje će se s ciljem poticanja što uspješnijeg uključivanja ovisnika u tržište rada i život u zajednici provoditi u budućnosti.

Okrugli stol otvorili su Tatjana Dalić, pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava, Ankica Paun Jaralah, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Željko Petković ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga.  Pomoćnica ministra Tatjana Dalić predstavila je nove mjere iz Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2013. u okviru kojih su predviđene i mjere vezane za ciljanu skupinu liječenih ovisnika.

Od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Ureda za suzbijanje zlouporabe droga pozitivno su ocjenjeni ostvareni rezultati u području školovanja i zapošljavanja liječenih ovisnika, a naglašeno je kako će nove mjere za poticanje zapošljavanja dodatno pridonijeti kvalitetnijoj provedbi samog Projekta resocijalizacije ovisnika za čiju je koordinaciju zadužen Ured za suzbijanje zlouporabe droga.