Objavljena knjiga: "Psihologija ovisnosti u interdisciplinarnom kontekstu borbe protiv ovisnosti", (Brlas, 2018.)


Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije objavio je novu knjigu pod nazivom „Psihologija ovisnosti u interdisciplinarnom kontekstu borbe protiv ovisnosti“. Autor knjige je Siniša Brlas, prof. psihologije, djelatnik u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Knjiga je svojevrsna kompilacija ranije objavljenih publikacija profesora Brlasa u izdanju Zavoda za javno zdravstvo, upotpunjena novim spoznajama o važnosti interdisciplinarnog pristupa u borbi protiv ovisnosti.

Ovom se knjigom naglašava važnost primjene spoznaja psihologije u svakodnevnom životu i afirmira se psihologija ovisnosti kao relativno novo područje primijenjene psihologije, a psihologija se još snažnije pozicionira kao jedna od najvažnijih pomagačkih struka u području prevencije ovisnosti i tretmana ovisnika.

Također, knjiga pokazuje kako je sasvim opravdana uloga psihologa u stručnim timovima županijskih zavoda za javno zdravstvo.

Knjiga je objavljena u okviru projekta „Zajedno snažniji u borbi protiv ovisnosti“ kojega financira Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, a provodi Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Ovom aktivnošću Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije nastavlja svoj kontinuirani doprinos novim spoznajama u području ovisnosti i razmjeni dobre prakse.
 
  • Knjigu u elektronskom obliku možete preuzeti ovdje.